Nieuwe update van het ABC online (juli 2018)

door Helpdesk ABC van de lokale besturen, geschreven op 11-07-2018

De gegevens van het ABC van de lokale besturen werden andermaal met de gewaardeerde hulp van alle betrokken lokale besturen geüpdatet.
Alle abonnees ontvangen in juli de nieuwe papieren uitgave met de aangepaste gegevens van mandatarissen en functionarissen.


In de online database op deze website werden alle aanpassingen ondertussen al met zorg gepubliceerd:

- meer dan 15.000 lokale mandatarissen
- 17.000 contactpersonen in gemeentediensten
- 2.000 managementteamleden
- 8.500 OCMW-diensten en -instellingen, compleet met directe aanspreekpunten
- 1.200 directe verantwoordelijken in de politiezones
Die lijsten kunt u net als alle overige gegevens via de exportmodule downloaden.


Belangrijke wijzigingen voor deze update:
- Zoals u weet, worden in Vlaanderen de functies van OCMW-secretaris en gemeentesecretaris worden (ten laatste 1 augustus) vervangen door die van de algemeen directeur, de functies van financieel beheerder van het OCMW en van de gemeente door de financieel directeur. In de papieren bijwerking van het ABC vindt u de legale graden dubbel, online worden de functies in de loop van augustus aangepast naar algemeen en financieel directeur.
- Ook wat betreft de gerechtelijke kantons staan er heel wat veranderingen op het programma. Die veranderingen zijn nog lopende. Van zodra alles afgerond is, passen we online aan.


Een volledig bijgewerkte handleiding staat trouwens ter beschikking via deze link. Verdere vragen omtrent dit alles? Neemt contact op met onze helpdesk!

NieuwsarchiefTerug