Archief

Bijwerking ABC van de lokale besturen - 2018 - 2019

door Helpdesk ABC van de lokale besturen, geschreven op 08-11-2018

Met het Decreet lokaal bestuur dat de decretale graden in Vlaanderen hertekent evenals de politieke organen, is het ABC-team druk in de weer om andermaal de gegevens in te zamelen zodat de gegevens op het platform up-to-date zijn. We houden u op de hoogte van wat gaandeweg wordt bijgestuurd. 

Nieuwe update van het ABC online (juli 2018)

door Helpdesk ABC van de lokale besturen, geschreven op 11-07-2018

De gegevens van het ABC werden opnieuw met de gewaardeerde hulp van alle betrokken lokale besturen geüpdatet. Alle abonnees ontvangen in juli de nieuwe papieren uitgave met de aangepaste gegevens van mandatarissen en functionarissen. In de online database op deze website werden alle aanpassingen ondertussen al aangepast.

ABC van de lokale besturen - handleiding online

door Uitgeverij Vanden Broele, geschreven op 29-03-2016

De handleiding van het online platform is beschikbaar, volledig up-to-date en in een nieuw kleedje. U vindt er alle informatie over het consulteren en exporteren van de gegevens van alle lokale besturen. U kunt de hanleiding via deze link downloaden. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan contact op met onze helpdesk om u verder op weg te helpen.

Nieuwe sectie online voor digitale abonnees!

door Timothy Zutterman, geschreven op 13-04-2015

Het online luik werd zopas uitgebreid met een reeks interessante documenten. U vindt er voortaan in de sectie "info" onder meer alle provinciekaarten met vermelding van de gemeenten, evenals een integrale lijst met alle plaatsnamen, een overzicht van de evolutie van de Begische gemeenten, en nog meer...

Nieuwe editie ABC van de lokale besturen beschikbaar (oktober 2014)

door timothy zutterman, geschreven op 31-10-2014

De bijwerking van het ABC voor oktober 2014 werd dankzij de hulp van de lokale besturen afgerond. Alle abonnees ontvangen automatisch de nieuwe papieren versie met alle aangepaste gegevens van mandatarissen en functionarissen. De geactualiseerde informatie wordt eerstdaags ook toegevoegd aan het privaat luik waartoe elke digitale abonnee toegang heeft. Vragen omtrent dit alles? Neemt contact op met onze helpdesk!

Nieuwe uitgave ABC op komst!

door timothy zutterman, geschreven op 07-10-2014

Naar aanleiding van de recente updateronde werden de gegevens van het ABC van de lokale besturen opnieuw bijgewerkt. De nieuwe papieren versie gaat ter perse en zal eind oktober uitgestuurd worden naar alle abonnees. Ook de online database wordt volledig up-to-date gebracht zodat u opnieuw beschikt over een schat aan actuele gegevens voor de lokale besturen. 

Update gegevens ABC van de lokale besturen

door Timothy Zutterman, geschreven op 08-09-2014

Naar goede gewoonte bereiden we in september de papieren bijwerking van het ABC van de lokale besturen voor. Dankzij de gewaardeerde hulp van de gemeenten, OCMW's en politiezones bieden we u in oktober opnieuw een volledig geüpdatete versie van het ABC aan. Ondertussen kunt u uiteraard de gegevens gewoon online raadplegen. Ook hier wordt alle informatie steevast bijgewerkt zodat u op elk moment over een actuele databank beschikt.

Bijwerking maart 2014

door timothy zutterman, geschreven op 16-04-2014

De bijwerking van maart 2014 op basis van de actualiseringsronde in januari en februari is een feit: alle abonnees ontvangen automatisch de nieuwe versie met alle aangepaste gegevens van mandatarissen en functionarissen, evenals een extra bijlage met de nieuwe gerechtelijke arrondissementen. De geactualiseerde informatie werd ook toegevoegd aan het privaat luik waartoe u als abonnee toegang hebt. Vragen omtrent dit alles? Neemt contact op met onze helpdesk!

Updateronde februari!

door timothy zutterman, geschreven op 06-02-2014

Overal beweegt er wel iets, dus wordt er opnieuw druk gewerkt aan de nieuwe papieren bijwerking van het ABC van de lokale besturen. Eind maart gaat de geactualiseerde versie met alle gegevens van de gemeentebesturen en de basisgegevens van de OCMW's en politiezones opnieuw de post op richting alle abonnees. Uiteraard hebt u ondertussen - zoals steeds - de digitale databank voorhanden om de nodige opzoekingen en exports te verrichten.

Bijwerking september 2013

door timothy zutterman, geschreven op 10-10-2013

Naar aanleiding van de recente updateronde werden de gegevens van het ABC van de lokale besturen opnieuw bijgewerkt. De nieuwe papieren versie is dan ook beschikbaar. En daarbij laten we ook enkele kleine nieuwigheden optekenen: zo bevat het boek voortaan het managementteam van de gemeenten en werd het aantal diensten verder uitgebreid. In het online luik van het ABC vindt u een rijkdom aan aanvullende gegevens, zoals OCMW-diensten, OCMW-instellingen, contactpersonen in de politiezones. Met vragen omtrent het ABC kunt u zoals steeds terecht bij onze helpdesk. 

Bijwerking ABC september 2013 in voorbereiding!

door Timothy Zutterman, geschreven op 09-04-2013

Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe papieren bijwerking van het ABC van de lokale besturen. Eind september gaat de geactualiseerde versie met alle gegevens van de gemeentebesturen en de basisgegevens van de OCMW's en politiezones opnieuw de post op richting alle abonnees. Uiteraard hebt u ondertussen - zoals steeds - de digitale databank voorhanden om de nodige opzoekingen en exports te verrichten. 

Nieuwe gegevens online: ABC up to date!

door ABC-team, geschreven op 17-02-2012

Het ABC van de lokale besturen staat of valt met de kwaliteit van de verzamelde contactgegevens. Ondertussen zijn de gegevens van de nieuwe besturen up-to-date: zowel de gemeentemandatarissen als die van het het OCMW werden toegevoegd. Maar er is meer!

Extra mogelijkheden maken van het ABC een onmisbaar werkinstrument

door ABC-team, geschreven op 13-12-2011

Voortaan kunnen exportlijsten automatisch worden opgekuist, en worden zoek- en downloadopdrachten automatisch bewaard. Nieuwe functionaliteiten die het ABC heel wat troeven geven! 

Nieuwe ABC-website online

door ABC-team, geschreven op 13-12-2011

De gloednieuwe ABC-website online staat ondertussen meer dan een jaar online en tal van gebruikers hebben al kunnen genieten van de talrijke inhoudelijke en technische verbeteringen. U vindt er nu nog sneller en gemakkelijker wie of wat u zoekt. Aarzel niet om zelf te ontdekken wat het ABC in zijn mars heeft!

Nieuwe besturen toegevoegd!

door ABC-team, geschreven op 18-07-2011

De ABC-database werd uitgebreid met de contactgegevens van OCMW's, politiezones en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Op die manier bestrijkt het ABC het hele veld van de lokale besturen.

Terug